Missing STARs at KORD

Hello,

Updated to the latest cycle.

I fly the FBW 320N. I made a flight going from KCLE to KORD. In the map function of MSFS 2020 the arrival at KORD only had direct. Once in the 320 the arrival at KORD did not have any STARs for the FMC. After trying numerous things I removed Navigraph via the installer and everything works as it should. Installed it again and it reverts back to no STARs for KORD. I do have the addon KORD from FSDT which has the new runway so that shouldn’t be it. MSFS has had 3 updates in the last three days so something they may have done broke this.

Let me know and thanks.

Hi,

  1. Please confirm that you have deleted stock ASOBO KORD scenery, accoring the FSDT instruction

  2. Please confirm, that you are using the latest Navigraph Navdata Center v1.0.5

  3. Please confirm that the Navigraph Navdata Center is running in the background

And last, please upload your content.xml file here.

There are several postings to this topic and the reason in all was a mess in the scenery file.

Thank you
Richard

Hello.

Thank you for the quick response.

I purchased the FSDT KORD to try and clear up the problem with no stars at KORD. You just get an exe when you purchase it and there is no manual present until after you install the product. The manual states that the installer will automatically remove KORD. I’ve tried to let the installer do it and have also tried to remove it manually. From the manual:

If you have the Premium ( or Premium Deluxe ) version of Flight Simulator, it comes with an additional scenery package for Chicago O’Hare. The installer will remove it automatically, to be sure there will be no conflicts or object bleeds and speed up the startup process by removing a folder that is not required anymore.

If you want to remove FSDT KORD, our Uninstaller won’t restore it automatically, but you can enter the “Content Manager”, search for Asobo Chicago O’Hare, and the simulator will allow to download it again. This requires MSFS version 1.7.14.0, the update that was released September 2nd 2020.

When I remove the original KORD and install FSDT a problem occurs when I start the sim and drop into KORD there are no buildings – only gates. I’ll try to straighten this out with FSDT.

Yes, I’m using 1.0.5.

Yes, Navdata is running in the background along with Navigraph sim link and Navigraph FMS data manager.

Attached is the content.xml for your review. I saw a thread where it said to copy FSDT KORD and to put it above Navigraph in this file but that made no difference. I deleted that file and let MSFS 2020 rebuild it.

The only way I have found to get stars for KORD it to remove Navigraph from MSFS 2020.

Thank you for your help.

Terence

Content.xml (7.41 KB)

Hi Terence,
thanks for the content file but it doesn’t include any Navigraph navdata package. So you are still using the stock data. Please install the AIRAC cycle via the Navigraph Navdata Center. Currently you don´t use it …

The Navigraph Navdata Center should look like:

After that, I´m pretty sure, that you see the STARs at KORD.

Cheers
Richard

Hello,

Thanks for getting back to me.

I installed Navigraph again and still have the problem with no stars. If I remove Navigraph I get the stars back. I have attached two pics and the content.xml file for your review.

I copied my post at the FSDT forums for you as well.

I fly the FBW a320N. Yesterday I wanted to fly from KCLE to KORD however when I was in the map screen/flight planner of MSFS I couldn’t assign any stars to KORD - the only option was direct. I went to the discord channel for FBW support and I was told it was because of a new runway issue and to get FSDT KORD airport which I did. I ran the installer, started MSFS again and still no stars for KORD. Went back to FBW and was told to remove the ASBO version of KORD which I did (on a side note it would have been handy to have the manual BEFORE running the installer). Went back into MSFS and still no stars. I did go to KORD to see what it looked like and there were only the passenger walkways to the aircraft - no buildings. I put the ASBO KORD back in place and deleted the FSDT KORD. Started MSFS, deleted ASBO MSFS, closed MSFS, ran the FSDT KORD installer again - still no stars and still no buildings. Put the ASBO version back in along with FSDT KORD - buildings are back but no stars. Found a thread that said to put the FSDT version before Navigraph in the content.xml. Tried that - no stars. Removed Navigraph from MSFS and the stars return for KORD.

Thanks for your help.

Terence.

Content.xml (7.51 KB)

Hi again,
ok, the content file looks ok now. Can you really confirm, that when you start the sim again (without any changes) that you don’t see the STARs?

Because this should work now (at least in the WorldMap).

Cheers
Richard

Hello Richard,

It doesn’t work with Navigraph installed.

I sent a small video but it is 18 meg so I hope you can receive it.

Thanks.

Terence

Hello Richard,

The email bounced – too big. Another place I can send it?

Terence

Hi again Terence,
do you use addon-linker?

Try this please and follow really the steps below:

  1. Close the sim
  2. Delete the content.xml file
  3. Start the sim
  4. After the sim is started, close the sim again
  5. Start the s again and try it again

Cheers
Richard

No, that didn’t work.

I deleted the ASBO KORD in game. Shut down the sim. Installed FSDT KORD again. Deleted the content.xml. Started the sim. Shut it down when it was at the world map. Restarted it and there are still no stars for KORD.

What is the addon linker Richard?

Hi Terence,
it is nearly impossible to help you when you don´t follow the steps what I have posted. There is no step that you should delete any scenery, or re-install anything. The only thing what I have asked for is to delete the content.xml file and to start the sim twice. Now, I have again no idea about your status of your sim.

It´s anything on your system, Here examples of STARs for KORD, FDST KORD installed, AIRAC 2201 installed:

Cheers,
Richard

Hello Richard,

I did follow all these steps:

  1. Close the sim
  2. Delete the content.xml file
  3. Start the sim
  4. After the sim is started, close the sim again
  5. Start the s again and try it again

Since that didn’t work I tried to reinstall the FSDT KORD.

If you would like to use team viewer to look at my computer first had that would be fine by me. The offer is there.

Thanks again.

Terence.