P3D V5

This forum answers all questions about products before you decide to become a subscriber.

Moderator: Ian

Post Reply
selliottsxm
Posts: 1
Joined: Wed Feb 17, 2016 10:12 pm

P3D V5

Post by selliottsxm » Sat May 02, 2020 4:52 pm

Good Morning,

Are there any known compatibility issues with P3D V5? I have not upgraded yet and am going through all the add-ons etc.

Thanks very much!

Steve Elliott

User avatar
Ian
Posts: 7289
Joined: Mon Nov 26, 2012 4:43 pm

Re: P3D V5

Post by Ian » Sun May 03, 2020 2:21 am

Hi Steve,

For Charts/Simlink

The latest version of Simlink adds:

- Prepar3D v5 support
- Automatic detection of X-Plane
- Maintenance fixes

There are a few outstanding issues for some customers which we are working on.

For FMS Data,

New FMS Data Manager adds:

- Prepar3D v5 support for the small number of addons released for Prepar3D v5. We shall add more as they are released.
- Automatic detection of X-Plane
- Maintenance fixes


Cheers
Ian
Image

jsmcwilliam
Posts: 5
Joined: Thu Dec 19, 2013 4:07 pm

Re: P3D V5

Post by jsmcwilliam » Sat Oct 17, 2020 10:38 am

I have just upgraded my P3Dv4 to v5 and wonder if I must renew my Navgraph Data or do I just transfer the data from the old sim. You suggest there is limited availability so I wonder if you have the following:

Active Sky (ASP3D)
Aivlasoft EFB
FSiPanel
LevelD
PFPX
PMDG 737 NGXu
PSS
Q400
Topcat

I thought I could check this out on your web page but the login page requested I buy a subscription first. I need to know which of the above would be available if I did this.

John McWilliam

User avatar
Ian
Posts: 7289
Joined: Mon Nov 26, 2012 4:43 pm

Re: P3D V5

Post by Ian » Sat Oct 17, 2020 1:49 pm

Hi John,

The apps you list have Navigraph AIRAC 2011 updates. Many are FS independent. I am not aware of Level-D and PSS support for P3D v5.

Cheers
Ian
Image

jsmcwilliam
Posts: 5
Joined: Thu Dec 19, 2013 4:07 pm

Re: P3D V5

Post by jsmcwilliam » Mon Oct 19, 2020 10:14 am

The question is how to install the data into my P3Dv5 addons. The exe files are focused on P3Dv4 so I don't think they with work. Must I do a manual installation?

User avatar
Ian
Posts: 7289
Joined: Mon Nov 26, 2012 4:43 pm

Re: P3D V5

Post by Ian » Mon Oct 19, 2020 11:34 am

Hi John,

You can update your P3D v5 addons using either FMS Data Manager or FMS Data Manual Installation.

You will need a current subscription.

Cheers
Ian
Image

Post Reply

Return to “Pre-purchase Questions”